Ja es pot visitar el Pou de Glaç o Ull de Basilisc, situat sota l'ajuntament de Puigcerdà i amb accés des de la placeta Josep Pla. Malgrat la pluja, prop d'un centenar de persones s'hi han apropat aquest dissabte al matí per conèixer aquest primer túnel del subsòl que s'ha pogut recuperar. Es tracta d'una galeria d'uns 24 metres quadrats, creada al voltant de l'any 1380 com a dipòsit d'aigua. A partir del segle XVII es va modificar com a pou de glaç.

Després que el 2014 comencessin les primeres prospeccions i que el 2016 el ple municipal el declarés bé d'interès local, l'equip de govern ha programa la primera visita turística inaugural per tal que els veïns poguessin per fi accedir a la galeria subterrània, a través d'un túnel d'uns 30 metres de llargada.

Així doncs, el Pou de Glaç serà un nou atractiu turístic del municipi. Les visites seran gratuïtes i es faran de manera concertada i en grups des de l'oficina de Turisme.

Un cop dins, els visitants podran veure una projecció per conèixer com era la vila en època medieval.

Recordem que l'ajuntament ja treballa en la recuperació d'un segon túnel del subsòl, en aquest cas situat sota el passeig 10 d'abril. Es calcula que Puigcerdà té una vintena de túnels sota el centre històric i la intenció de l'equip de govern és anar-los recuperant progressivament i explotar la seva vessant turística.

Parlen al vídeo: MONTSE DOLCET, REGIDORA TURISME PUIGCERDÀ

El Pirineu avui