Finalment la primera fase d'obres als porxos de Cal Fanxico de Bolvir acabarà el 17 de juny. L'ajuntament tenia previst finalitzar els treballs per la Festa Major, celebrada del 12 al 15 de maig, però les condicions meteorologies de l'hivern, amb temperatures gèlides i neu, han obligat a aturar les obres alguns dies i, per tant, endarrerir la fi de les mateixes. Tot i això, el consistori confia en accelerar aquests propers dies els treballs en aquest espai, que recordem albergarà diversos equipaments municipals, com ara un local social. Tant bon punt acabi la primera fase del projecte, l'equip de govern vol iniciar la segona, prevista per a finals d'estiu.

Els treballs van començar el passat mes d’octubre, quan es va enderrocar completament l’antiga estructura que ara es tornarà a aixecar seguint el mateix model ja que es tracta d’una finca catalogada. A més, s’ampliarà la part del darrere del recinte per tal de guanyar més espai.
A més del local social, el nou edifici dels porxos albergarà l’arxiu municipal, sales polivalents per als veïns, un espai per a coworkings d'empreses i un petit bar. D'aquesta manera, l'ajuntament de Bolvir vol situar els principals equipaments en un mateix espai, a tocar del nou edifici consistorial.

Tot plegat compta amb un pressupost d'uns 1,4 milions d'euros d'inversió municipal. L'equip de govern, però, espera obtenir una ajuda dels fons europeus Feder per finançar una part del local social.
Recordem que els ajuts de la darrera convocatòria dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) faran possible diferents inversions en set municipis cerdans per promocionar el turisme cultural. La iniciativa, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,6 MEUR, dels quals el Govern en finançarà 723.000 EUR a través d’aquests fons europeus. Tots els projectes es van presentar sota el paraigües del Consell Comarcal.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui