Agilitar els tràmits d'immigració i flexibilitzar més la burocràcia, són dues de les propostes que des de l´Associació de comerciants de Riberaygua caldria aplicar per facilitar la contractació de treballadors. L'entitat anuncia que per l'estiu tindrà problemes per cobrir amb personal qualificat els llocs de treball.
L'entitat reconeix que les seves propostes tenen bona acollida per part del ministre d´Interior. El problema, segons el seu president, Antoni Miralles, és que caldria modificar alguns aspectes legislatius per facilitar l'arribada de mà d'obra, però no de qualsevol tipus de treballadors, sinó de professionals qualificats "que puguin defensar la competitivitat del comerç amb una bona atenció al públic. Miralles afirma que només amb treballadors qualificats es podrà guanyar en qualitat.

Des de l´associació demanen un estudi per determinar la mitjana de temps que ha d´esperar un treballador des que presenta la documentació fins que finalitzen els tràmits.

El sector reconeix que algunes de les millores necessiten canvis legislatius i són conscients que el procés no és fàcil ni ràpid.

Parlen al vídeo: ANTONI MIRALLES, PRESIDENT COMERCIANTS RIBERAYGUA

El Pirineu avui