La companyia Endesa preveu invertir 3 milions d’euros els pròxims 4 anys en la millora de la xarxa elèctrica a l’Alt Urgell. L’objectiu és evitar que es produeixin nous talls elècrics com els que van tenir lloc durant algunes de les intenses nevades d’aquest passat hivern. Tal com s’ha donat a conèixer en el Consell d’Alcaldes, aquest mateix any 2018, la inversió serà d'1,7 milions d'euros, mentre que per al trienni 2019-2021 es preveuen 1,4 milions més.

Tot plegat ho ha explicat el director dels serveis territorials del departament d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, després que l’empresa subministradora hagi près el compromís amb la Generalitat . En aquest sentit, diversos alcaldes han expressat el seu malestar per la gestió de la companyia en la resolució de les interrupcions del subministrament elèctric. Així, han apuntat al retard en la reacció i el poc coneixement del territori a l’hora de fer el desplegament dels equips generadors, així com a la falta de coordinació amb les administracions públiques.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui