L’ajuntament de Puigcerdà i l’empresa de subministrament d’aigua Sorea han renovat aquest dilluns el conveni de col·laboració per tornar a establir el Fons de Solidaritat, que permetrà afrontar les factures d'aigua de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. És el el tercer any que es crea aquest fons, que compta amb 3000 euros, una meitat dels quals els aporta el consistori puigcerdanenc i l’altra Sorea.
Els Serveis Socials seran els encarregats d’atorgar l’ajuda, després de fer un estudi de cada família per valorar la seva idoneïtat. En cada cas es determinarà si la bonificació de les factures serà total o parcial i es garantirà la continuïtat del subministrament durant 6 mesos a partir de l’acceptació de l’ajuda, amb possibilitat de fer una nova bonificació.

L'aportació inicial és de 3000 euros però es pot ampliar en un moment puntual si és necessari. Tot i això l’any passat es van utilitzar 2.400 euros d’aquest fons solidari.

El conveni s’emmarca dins el programa d’Ajuts i Famílies del consistori puigcerdanenc per tal d’ajudar a aquells veïns amb dificultats econòmiques o amb risc d’exclusió social.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - JOSEP MARIA MONTSERRAT, GERENT TERRITORIAL CAT. CENTRAL SOREA

El Pirineu avui