L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut reconèixer l’esperit de superació de David Aguilar, el jove andorrà amb arrels a la ciutat que s’ha construit un braç articulat amb peces de Lego. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha rebut aquest dilluns al migdia al noi i a la seva família, i li ha regalat la samarreta exclusiva que l’ajuntament reserva per als esportistes de la ciutat que assoleixen resultats importants. Batalla ha admès que Aguilar no és un esportista, però sí una persona que ha demostrat un gran talent i que serveix d’inspiració per a la resta.

Per la seva part, David Aguilar ha lliurat a l'alcalde un exemplar emmarcat de l'entrevista que va sortir publicada en l’últim número de Nathional Geographic, i on explica el somni de construir-se una pròtesi pel seu braç. En aquest sentit ha animat a tothom a no deixar de perseguir els seus somnis.

El David Aguilar es va construir una primera pròtesi pel seu braç desmuntant un helicòpter que havia construït amb peces de Lego. Posteriorment, en va crear una  altra, fent el mateix però desmuntant un avió. Actualment, està treballant en la fabricació d'una tercera pròtesi pel seu braç, més perfeccionada i que incorporarà una nou mecanisme més sofisticat.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - DAVID AGUILAR

El Pirineu avui