El comú d’Encamp i el Govern han firmat aquest dimarts el conveni de col·laboració per a la construcció del nou Museu Nacional de l’Automòbil. L’acord l’han signat el cònsol major encampadà, Jordi Torres Arauz; el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. L’acord estableix que el comú d’Encamp cedeix al Govern una parcel·la de 1.904,77 metres quadrats, davant de la casa comuna, a tocar de la plaça dels Arínsols. La cessió es va aprovar aquest dilluns durant una sessió extraordinària de consell de comú, amb el suport de la majoria i la minoria.

El museu serà soterrat, ja que no es pot trencar la visual de l’hotel Rosaleda, declarat bé d’interès cultural, i s’ha de respectar l’entorn de protecció. L’espai destinat a exposició, per tant, estarà sota terra i a sobre es condicionarà una plaça comunal. A més, a l’aparcament exterior de l’Areny, a tocar de la plaça, s’hi aixecarà un edifici de planta baixa i tres plantes, de 600 metres quadrats cadascuna.
L’aparcament de Prat de l’Areny perdrà places, ja que és el solar on s’aixecarà l’edifici exterior. El cònsol ha comentat que, si cal, s’encarregaran els estudis hidràulics per valorar si es pot fer una tercera planta soterrada, a sota del museu, per destinar-la a pàrquing, i que connectaria amb l’aparcament soterrat dels Arínsols
L’acord estableix que fins als quatre milions d’euros, les despeses se les reparteixen al 50% el comú i el Govern (la plaça és a part). A partir d’aquí, el que costi de més ho finançarà l’executiu.

El Pirineu avui