Puigcerdà inaugurarà aquest dissabte 19 de maig a la 1 del migdia el Pou de Glaç o Ull de Basilisc ubicat sota la plaça de l’Ajuntament. Es tracta del primer túnel subterrani que s'ha pogut recuperar i que a partir d'ara estarà obert al públic.
El projecte de recuperació ha permès restaurar el túnel i la galeria, instal·lar sistemes de seguretat i il·luminació i col·locar plafons explicatius.
Des del consistori esperen que aquest primer túnel del subsòl, com la resta que s'aniran recuperant progressivament, esdevingui un nou atractiu cultural i patrimonial del municipi.

L’equipament està gestionat per l’Oficina de Turisme de Puigcerdà, de manera que aquells particulars o grups interessats en visitar el Pou de Glaç hauran de fer una reserva a la mateixa oficina.
A banda del Pou de Glaç o Ull de Basilisc, ja s'ha començat a recuperar un segon túnel. En aquest cas es tracta d’una galeria que connecta l’Arxiu Comarcal amb el nucli comercial, creuant el Passeig 10 d’Abril. En la primera fase del projecte, els treballs es concentren en conèixer les dimensions, els usos i la data de construcció del túnel, a més de netejar i desenrunar l’accés i la galeria.

Les dues actuacions estan finançades per la diputació de Girona i l'ajuntament puigcerdanenc.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui