El retaule de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, quedarà una mica més unificat al Museu Diocesà d’Urgell, gràcies a una cessió del Museu de Lleida. Un fragment ja es trobava a l’equipament situat a la Seu d’Urgell, però un altre estava al Museu de Lleida. En el marc del Dia Internacional dels Museus, l’equipament lleidatà l’ha cedit al pirinenc, i aquest dijous al vespre s’ha anunciat que aquesta acció serà definitiva. Tot plegat s’ha donat a conèixer en el marc de la conferència realitzada per l’historiador de l’art i conservador del Museu de Lleida Alberto Velasco, sobre la pintura del segle XVI a les valls pirinencques i el cas del retaule de la Pobleta de Bellveí, obra del pintor de Sorpe.

La conferència ha comptat amb la presència, justament, dels dos fragments del retaule. En el marc del dia internacional dels Museus, aquest equipament oferirà aquest cap de setmana dues jornades de portes obertes, amb entrada gratuïta.

Parlen al vídeo: ALBERTO VELASCO, HISTORIADOR DE L’ART

El Pirineu avui