Un exagent de la Guàrdia Civil de la Seu d’Urgell ha acceptat 3 anys de presó per un delicte de suborn i revelació de secrets. Ho ha fet després d’admetre que cobrava per facilitar informació a contrabandistes perquè poguessin passar tabac per la duana de la Farga de Moles sense ser enxampats. Segons la fiscalia, l’home, que feia 8 anys que treballava a la duana, aprofitava la seva posició per saber quins vehicles s’investigaven. També informava als contrabandistes de les seves hores de guàrdia, perquè passessin aleshores mentre ell feia els ulls grossos. Es calcula que gràcies a això van passar unes 10 autocaravanes carregades de tabac. En ser canviat de destinació, a Guadalajara, va instruir a la seva dona perquè seguís ajudant als contrabandistes, a canvi de diners. És per això que la seva esposa ha acceptat dos anys de presó pel mateix delicte. A més, també han acceptat tres anys de presó dos homes més que realitzaven el transport del tabac. El cas es va destapar el juny del 2016 en el control d’una autocaravana a la mateixa duana de la Farga de Moles.

El Pirineu avui