El ple de la Seu d’Urgell ha acordat inscriure l’ajuntament a l’inventari de recursos per a persones refugiades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, tot oferint un habitatge en cessió o lloguer social, en cas que s’assigni una família refugiada al municipi. Ho ha fet arran d’una moció presentada per Esquerra en aquesta línia, i que ha estat transaccionada amb l’equip de govern. També s’ha aprovat que el consistori vetlli per l’acompanyament d’aquesta família, per facilitar-ne la inclusió social i laboral, i que revisi i renovi el pla d’acollida per a persones migrades i refugiades.

D’altra banda, encara en l’àmbit de la política municipal, Compromís per la Seu ha emès un comunicat aquest dijous on denuncia el deteriorament del carrer Major. Han lamentat que hi ha trams de l’obra, realitzada l’any 2009, que consideren que es troba en un estat lamentable. Han recordat que la reforma va tenir un cost d’1,4 milions d’euros, i que ha patit deficiències des de l’inici, motiu pel qual s’hi han hagit de fer contínues obres de manteniment. És per això que han demanat una millora definitiva.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC

El Pirineu avui