Desenes de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la Seu d’Urgell coincidint amb els set mesos d’empresonament dels Jordis. Les coordinadores comarcals d’Òmnium i ANC han llegit un manifest demanant l’alliberament dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats. Tot i això, els esdeveniments d’última hora, és a dir la negativa de la justícia belga d’extradir els consellers Comín, Puig i Serret, ha fet que l’acte també tingués un punt festiu.

Des de les entitats sobiranistes també han celebrat que la ciutadania segueix responent cada cop que se la cita per reclamar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

L’acte ha acabat amb el ball de dues sardanes, una d’elles, una versió de la ja cèlebre cançó alemanya batejada com a “Viva Puigdemont”, i un brindis amb cava.

Parlen al vídeo: MARIA MAS, COORDINADORA ANC ALT URGELL

El Pirineu avui