Un total de 160 nens i nenes de Puigcerdà i la Guingueta d'Ix participen a la 1a Jornada Transfronterera de Prevenció Viària, organitzada conjuntament per aquestes dues poblacions. En total s'han programat nou tallers teòrics i pràctics, que tindran lloc entre aquest dijous i divendres al voltant del poliesportiu de la capital ceretana. Un d'ells és aquest, on els infants aprenen com fer els primers auxilis de la mà dels voluntaris de Protecció civil. O aquest altre, un circuit on s'ensenya als alumnes a respectar la senyalització i a aturar-se davant d'un pas de zebra. L'objectiu de la jornada és conscienciar els més joves sobre la importància d'una mobilitat segura.

Els nens i nenes també han après com funciona un radar de velocitat, han rebut consell de seguretat que han de tenir en compte quan viatgen en autobús i divendres a la tarda veuran com els bombers fan una demostració d'excarceració d'un vehicle accidentat. A més, també faran una caminada pels carrers de la vila amb avaluant la senyalització del municipi i fent arribar aquesta informació després a l’ajuntament per tal que aquest la tingui en compte.

Mossos d'Esquadra, Servei Català de Trànsit, Bombers d’ambos poblacions, Protecció Civil i Policia local i l'Associació de Prévention Routière seran els encarregats de coordinar i dirigir els tallers.

Enguany són els alumnes de 4t de Primària de les escoles Vedruna, Llums del Nord i Alfons I de Puigcerdà i de l’escola elemental de La Guingueta d’Ix els qui participen a la jornada, que també és oberta a les famílies.

La iniciativa s’emmarca dins les activitats que organitzen conjuntament Puigcerdà i La Guingueta d’Ix gràcies al consorci transfronterer que tenen aquestes dues poblacions. Els seus impulsors preveuen sumar més edicions i l'any que ve es farà a la Guingueta d’Ix.

Parlen al vídeo: DOMINGO RUBIO, CAP PROTECCIÓ CIVIL PUIGCERDÀ

El Pirineu avui