L’ajuntament de la Seu d’Urgell demanarà a la Generalitat que incrementi el pressupost i els tractaments aeris a l’Alt Urgell per aturar la plaga de la processionària del pi. Ho farà després que en el ple d’aquest dilluns s’hagi aprovat una moció de Compromís per la Seu, transaccionada amb l’equip de govern. L’objectiu és aconseguir el màxim de recursos possibles per fer front a aquesta plaga, que pot arribar a ser força perillosa per a persones i animals de companyia.

Des d’Esquerra Republicana han donat suport a la mesura, però també han volgut posar en valor la tasca que ja realitza el Departament d’Agricultura.

Des de la CUP, mentrestant, s’han abstingut ja que consideren que el sistema de fumigació química és nociu, i que és millor fer una acció més manual.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU CXLS - JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE - FRANCESC VIAPLANA, PORTAVEU ERC

El Pirineu avui