La 6a cursa solidària Dream Runners Puigcerdà, que tindrà lloc el 15 d'agost, servirà per finançar un projecte a Bolívia. Després de fer realitat la construcció d'un hospital materno infantil a Etiòpia, el seus impulsors han decidit canviar de projecte i continent i destinar el 70% del total que es reculli amb les inscripcions de la propera edició a crear un centre de capacitació per a noies a Cochabamba. Des de la fundació IPI Cooperació han detectat que sovint les menors pateixen abusos i maltractaments i que tenen dificultats per trobar una feina un cop surten dels centres tutelats.

Des de la fundació calculen que amb 12.000 euros es podrà tirar endavant el projecte. Des de l'ajuntament han recordat que precisament aquesta regió de Bolívia és d'on provenen la majoria de nouvinguts que resideixen al municipi i que, per tant, el projecte pren encara més significat.

Durant la presentació als mitjans de la sisena edició de la cursa, s'ha donat a conèixer el total recaptat amb les passades cinc edicions. Han estat 582.000 euros, dels quals més del 10% han estat recollits a Puigcerdà. Com dèiem, aquests diners han servit per construir un hospital a Etiòpia que ja dóna servei a dones que han de donar a llum.

A banda de finançar projectes de cooperació internacional, la Dream Runners també té una vessant solidària al territori, concretament el 30% del total dels cost de les inscripcions. L'edició del 2017 ha permès aconseguir 5.596 euros que aquest dimecres s'han lliurat a Creu Roja Cerdanya.

Des de l'ajuntament han explicat que enguany el projecte local escollit és la millora de la planta -1 de Psicogeriatria de la Residència Sociosanitària de Puigcerdà, que gestiona la Fundació Hospital de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: SANTI LLENSA, PRESIDENT FUNDACIÓ IPI COOPERACIÓ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - DIANA AGUILAR, DIRECTORA DREAM RUNNERS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui