Els habitatges de què disposen entitats sense ànim de lucre com ara Càritas o la Creu Roja ara o en el futur podrien ajudar a apaivagar part de la problemàtica de l'habitatge. Tot i que és una idea en fase embrionària, el ministre d'Afers Socials diu que és una opció a tenir en compte. "Òbviament el Govern no té un parc d'habitatges socials important que permeti trobar una solució a aquesta problemàtica, tot i que la solució ve per diferents vies, però aquesta és una de les vies privilegiades, i és un dels àmbits on volem treballar", assegura Xavier Espot. "Totes les persones que cedeixen o donen en herència a Creu Roja i altres ONG, entenc que la finalitat no és perquè no es puguin perdre aquests pisos venent-los i assumint-ne uns beneficis, sinó perquè puguin arribar a ajudar", hi afegeix el president de la Creu Roja, Josep Pol.

De fet, aquesta possibilitat es podria incloure en el conveni marc que l'ONG ha signat avui amb el Govern. Més concretament, amb els ministeris d'Afers Socials, el de Salut, el d'Exteriors i el de Joventut. Fins ara la col·laboració entre el Govern i l'ONG en aspectes com ara la teleassistència, el transport sanitari o les campanyes de donacions de sang es feia a través de convenis puntuals amb finançament del Govern. El nou conveni els engloba tots en un i preveu futures col·laboracions. "De moment, quedaran vigents tots els convenis sectorials o específics que existien. En el moment que arribin al seu venciment o en el moment que es vulgui signar un conveni de col·laboració en un àmbit que no s'estigui desenvolupant es farà per via d'annex a aquest conveni marc", avança Espot.

Pol ho resum així: "es podrà accelerar tot molt més, no caldrà que hi hagi disposició del ministre o el director de la Creu Roja de torn". També ha afegit que el nou conveni també permetrà polir convenis anteriors, millorar-los i facilitar-ne la col·laboració

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, MINISTRE AFERS SOCIALS - JOSEP POL, PRESIDENT CREU ROJA

El Pirineu avui