La policia ja compta amb 33 nous agents que hauran d'ajudar a reforçar un cos que s'està especialitzant. Han jurat el càrrec i, gràcies a la seva incorporació, altres agents es podran especialitzar. 
L'acte del jurament ha tingut lloc al Prat del Roure, presidit pel cap de govern i el ministre Xavier Espot. En el seu discurs, ha destacat que cal més professionalització per lluitar contra delictes com el contraban, els delictes tecnològics o blanqueig de capitals. Realitats cada vegada més complexes a les que cal fer front.

De fet, el ministre ha anunciat que està previst crear una unitat antifrau formada per 5 agents. També ha dit que la reforma de la llei reguladora del joc i la llei de seguretat pública reforcen el rol de la policia.

El director del cos, Jordi Moreno, ha explicat que també estan creixent els delictes de violència de gènere i que necessitaran més gent per la Seu de la Justícia, tot i que calculen que amb les noves incorporacions hi podran fer front.

Pel que fa a la presència de dones, ha dit que encara queda feina per fer.

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, MINISTRE D’INTERIOR - JORDI MORENO, DIRECTOR COS POLICIA

El Pirineu avui