Els Festivals de Senderisme promoguts per l’IDAPA arribaran aquesta primavera a la tercera edició, i ho faran amb presència a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. En el cas de Cerdanya, la comarca acollirà del 31 de maig al 3 de juny el Cerdanya Happy Walking, que enguany tindrà lloc durant quatre dies, un més que l'any passat. Es proposaran un total de sis sortides, que inclouen tast de productes locals i activitats culturals al finalitzar.

Després de la bona acollida que van tenir les passades edicions, el Patronat de Turisme de Cerdanya torna a impulsar aquesta proposta lúdica i familiar que té diversos objectius.

Les sortides d'aquesta edició són: una pels miradors de Prullans, una altra pel laberint de senders de Rocaviva de Músser, la tercera és l'excursió nocturna a La Molina per descobrir la fauna salvatge, una sortida a Lles pel territori de les marmotes, també hi haurà un tast de marxa nòrdica al parc de St Guillem de Llívia i un itinerari pel Serrat de les Comes des d'Olopte.

Dues de les sortides també inclouen altres activitats al finalitzar, com ara un espectacle de dansa contemporània o un petit concert de música tradicional del Pirineu.

A diferència de la passada edició, on el gruix de les inscripcions es van fer a última hora, enguany el Patronat ja ha rebut forces reserves. L'edició del 2017 va comptar amb la participació de 200 persones i en aquesta ocasió s'espera assolir una xifra lleugerament més baixa, al voltant de 170, perquè la sortida nocturna tindrà un nombre més limitat degut a les seves característiques.

Aquells interessats en participar-hi, poden fer la inscripció a la web cerdanyahappywalking.cat o presencialment a les oficines de turisme de la comarca. El preu per als majors de 16 anys çes 12 euros i 6 euros per als menors. També hi ha un paquet de 30 euros per participar a totes les sortides.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC PATRONAT TURISME CERDANYA

El Pirineu avui