L’ajuntament de la Seu d’Urgell vol revitalitzar el mercat setmanal dels dimarts i dels dissabtes, ja que ha detectat que darrerament l’afluència de compradors ha baixat. És per això que, d’acord amb els actors implicats, ha ideat un seguit de canvis per tal de reorganitzar-lo i oferir-hi nous serveis. D’una banda, es reservarà la meitat de la plaça dels Oms, el tram nord del carrer Major i el carrer dels Canonges a les parades de tèxtil. La resta de tram nord i central del carrer Major es dedicarà als productes alimentaris de proximitat, que són un dels elements que es volen potenciar. La resta de carrer Major es dedicarà a les altres parades de menjar, que de fet es podran extendre fins davant de la biblioteca.

Una altra de les novetats és la creació d’un gastromercat a la plaça Patalín, on s’hi podran encabir una desena de parades que faran menjar per consumir al moment.

Tot plegat es començarà a implementar ja en el mercat d’aquest dimarts. Els dissabtes, mentrestant, se seguiran fent els Encants al tram baix del carrer Canonges. L’objectiu amb tots aquests canvis també és fidelitzar els paradistes fixos i anar reduint gairebé totalment els eventuals. En aquest sentit, s’han establert sancions per als paradistes que tinguin llicència fixa i s’absentin molts dies.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, TINENT ALCALDE PROMOCIÓ DEL MUNICIPI

El Pirineu avui