Després de l'episodi de pluja i calamarsa d'aquest dissabte, els rius pirinencs han vist augmentar considerablement el seu cabal. Aquest és l'aspecte que presenta actualment el riu Segre, al seu pas per Cerdanya. I aquest és el de la Ribera d'Alp, que durant alguns estius baixa pràcticament seca en punts com aquest, a tocar del nucli de Soriguerola.

Al seu pas per Cerdanya, fa només uns dies el Segre presentava un cabal d'entre 23 i 24 metres cúbics d'aigua per segon de mitjana mentre que aquest dissabte ha més que doblat aquesta xifra, situant-se en 56 metres cúbics d'aigua. Tot i que aquest dilluns el cabal ha estat de 44 metres cúbics, continua sent una xifra alta. Això és deu al desglaç de la neu que encara hi ha acumulada a cotes altes i a les precipitacions dels darrers dies que possiblement es repetiran aquesta setmana, fet que mantindrà els rius força plens.

I és que una bossa d'aire fred ha deixat a Cerdanya pluja, neu i una baixada important de les temperatures. Aquest dilluns la mínima a Puigcerdà s'ha situat als 0,9 graus, a Das ha estat de 2 graus negatius i a la Tosa d'Alp, a 2500 metres, 5.5 graus negatius. Sens dubte, temperatures més pròpies del mes de març que no de mitjans de maig.

El Pirineu avui