Diversos indrets de l’Alt Pirineu han acollit aquests darrers dies jornades de neteja de zones naturals. En el marc del dia europeu “Le’ts Clean Up Europe”, desenes de voluntaris s’han aplegat en diversos indrets especialment sensibles del territori per tal de recollir tota mena de residus que l’acció de l’home i l’incivisme han anat acumulant al llarg dels anys. Un dels indrets triats aquest dissabte ha estat la riba del pantà d’Oliana pertanyent al municipi de Coll de Nargó, on s’han recollit 3.000 quilos de residus.

La iniciativa, que comptava amb el suport d’Esquerra a l’Alt Urgell, es va engegar l’any passat a la banda de Peramola i acabarà l’any que ve a la zona de Fígols i Alinyà, de manera que en tres anys s’hauran netejat els indrets més problemàtics del pantà. Una acció, però, que des de l’ajuntamemt de Coll de Nargó consideren que no haurien de promoure ells.

Les accions de neteja en el marc del “Le’ts Clean Up Europe” també s’han desenvolupat en altres indrets de l’Alt Pirineu. Així, al mateix Alt Urgell aquest dissabte n’hi ha hagut dues més, realitzades a Bellestar i a Sant Joan de l’Erm. Al Pallars Sobirà, mentrestant, s’han realitzat diversos intineraris al voltant de les poblacions de Sort i Rialp, entre d’altres.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui