Després de la bona acollida que van tenir l'any passat les primeres Jornades Gastronòmiques de la xicoia i dels bolets de primavera, l'associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, que agrupa onze restaurants de la vall, aposta enguany per impulsar-ne la segona edició. Des de finals d'abril i fins al 17 de juny, els restauradors ofereixen plats amb aquesta planta comestible com a protagonista. La xicoia és un producte molt apreciat pels aficionats a la cuina tradicional del Pirineu i es pot consumir de diverses maneres.

La xicoia rep els noms populars de dent de lleó, pixallits o cama-roja i té un gust i textura semblant a l’escarola. Creix als prats d’alçada un cop es fon la neu de l’hivern. Enguany els restauradors tenen la collita assegurada degut a la neu que encara és present a cotes altes.
L’entitat programa aquest tipus de jornades del maig al juny per donar a conèixer aquesta planta poc coneguda i incentivar el turisme gastronòmic en una època amb poca afluència de visitants.

Els restaurants que en prenen part són Cal Torru de Bolvir, Ca la Núria de Bellver i Puigcerdà, El Tiró d’Alp, el Rebost i Cal Jet de Ger, Cal Fuxet d’Aransa, l’Hotel Park i l’Hotel del Prado de Puigcerdà i l'Arç de l'EcoResort de Prullans.

Parlen al vídeo: MONTSE DOLCET, HOTEL DEL PRADO - ASSOCIACIÓ CUINA PIRINENCA DE CERDANYA

El Pirineu avui