Unicef ha fet públic un nou informe sobre la lactància materna on consten dades sobre Andorra però corresponents al 2004 que reflecteixen que el 66% dels infants han estat alimentats amb llet materna. La directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, ha destacat que "és dificil fer recomanacions específiques" amb dades de fa tants anys, però ha incidit en el fet de demanar al Govern protocols que fomentin que es continuï alletant els fills més enllà dels sis mesos com a alimentació complementària.
Alberch també ha demanat mesures a les empreses perquè facilitin que les treballadores puguin dur a terme aquest alletament.
Accions que passarien per descansos i per espais adaptats perquè les mares poguessin alimentar els seus fills.
Els nadons de les famílies més pobres tenen taxes de lactància materna als 2 anys que són 1,5 vegades més elevades que els de les famílies més riques. Les bretxes són més àmplies a Àfrica occidental i central i a Amèrica Llatina i el Carib, on les taxes de lactància materna dels nadons de les famílies més pobres als 2 anys són gairebé el doble que els de les famílies més riques.

El Pirineu avui