Les previsions de pluja i neu de cara a aquest proper cap de setmana fan preveure un augment dels cabals dels rius pirinencs. De fet, a dia d’avui aquests ja baixen força plens com a conseqüència del desgel i de les precipitacions dels darrers dies. És per això que de cara a les properes hores caldrà estar atents a possibles desbordaments, tal com ha passat aquesta darrera setmana en alguns punts dels Pallars i de l’Aran. A l’Alt Urgell, aquest divendres la Valira baixava a 40,66 metres cúbics per segon, i segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la previsió és que dissabte a la nit el cabal pugi fins als 191 metres cúbics per segon. En aquest sentit, el dia que podria comportar més complicacions pel que fa als cabals dels rius és dissabte, especialment cap al vespre, nit i matinada. Diumenge, mentrestant, deixarà de precipitar a bona part de l’Alt Pirineu, però la neu baixarà fins als mil metres a la zona més axial.

El Pirineu avui