Els donants andorrans podran inscriure´s al registre de la fundació Carreras. L´acord es vol tancar abans de l´estiu. Més endavant no es descarta una base de donants andorrana. És una de les qüestions a què dona cobertura la llei d´òrgans, cèl·lules, teixits i sang presentada aquest dimecres.
La llei d´òrgans, cèl·lules, teixits i sang regula la donació de medul·la òssia. El Govern preveu tancar abans de l´estiu un acord amb Espanya perquè els andorrans que se´n vulguin fer donants puguin inscriure´s al registre de la xarxa REDMO de la Fundació Carreras. Sense tancar la porta a una xarxa andorrana.

La llei també estableix que tota persona sigui, d´entrada, donant d´òrgans en cas de defunció. Només s´impediria si la persona així ho demana en vida o si la família s´hi oposa. Pels donants en vida, es preveu que la CASS cobreixi el 100% de la baixa.

Parlen al vídeo: Carles Álvarez, ministre de Salut

El Pirineu avui