Llívia es prepara per viure, aquest dissabte, la Festa del Castell, celebració que commemora l’oferiment del privilegi que atorgà el rei Jaume I als lliviencs per poder habitar la falda del Castell. Durant tot un dia la vila ret homenatge a la seva antiga fortalesa medieval amb diverses activitats que esdevenen també l’excusa per visitar les restes del castell, del qual mica en mica se’n va descobrint cada vegada més.

La celebració començarà a les 11 del matí amb un taller de vestimenta medieval, dalt del
castell, on tot seguit es farà una visita guiada per l’arqueòleg Eduard Sánchez. Mitja hora més
tarda tindrà lloc l’exhibició d’un combat entre cavallers. I després, a les 12.00h, una
representació teatral.

A la tarda les activitats programades passaran a tenir lloc al pàrquing de l’església de Nostra
Senyora dels Àngels. L’Esbart dansaire Fontcoberta ballarà diferents danses populars que donaran pas al dinar, a partir de les 14.00h. Els tiquets es poden es poden adquirir al Museu municipal a un preu de 10 euros.

A les 4 de la tarda serà el torn del ball a i una hora més tard es realitzarà un taller d’escriptura medieval adreçat al públic infantil. A més, durant tot el dia hi haurà un mercat d’ambientació medieval on poder trobar productes artesans de tot tipus.
Pel que fa a l’accés al castell, hi ha dues formes d’arribar a dalt. Una és a peu des del pàrquing de l’església i l’altra és amb el servei d’autocar que estarà disponible a partir de les 10.30h del matí.
L’Ajuntament de Llívia vol fer d’aquesta jornada un recordatori de l’època en què es va erigir el castell i per això anima els visitants a vestir-se també, d’època. Per fer-ho, si no es disposa de roba o disfresses adequades es pot acudir al museu municipal on hi ha diferents catàlegs de vestimenta medieval, i l’Ajuntament subvenciona amb 3 euros el preu d’aquests vestits.

El Pirineu avui