Després d’onze edicions, els organitzadors del Picurt han decidit suspendre el festival de curtmetratges dels Pirineus que s’hauria d’haver celebrat aquest mes de juny a la Seu, Artedó i Andorra. Els seus responsables confien que sigui una aturada temporal, mentre es resol la situació política a Catalunya. Tal com han indicat, el fet que la Generalitat estigui intervinguda no garantia l’arribada d’algunes subvencions, de manera que els organitzadors han preferit anular prèviament l’edició d’enguany per no tenir problemes d’última hora. A més, el fet de no aconseguir una subvenció europea en el marc del programa Poctefa tampoc ha ajudat.
Des de Picurt han considerat una llàstima aquesta aturada tot destacant que el cinema és un important revulsiu per al territori, que l’audiovisual transmet tots els valors i els coneixements de la vida al Pirineu i que dona noves oportunitats a la muntanya. Qui sí que mantenia la subvenció era l’ajuntament de la Seu d’Urgell, que de fet l’any passat la va doblar, passant-la de 5.000 a 10.000 euros. També mantenia el suport del Govern d’Andorra. Tot i que enguany no es realitzi el festival com a tal, sí que es mantindran els tallers escolars relacionats amb el cinema, que de fet van ser la principal novetat de l’edició anterior.

El Pirineu avui