L’inici de les voladures per a la construcció del túnel de Tresponts, a la C14, obligarà a fer talls a la circulació d’entre 5 i 10 minuts aquest dijous al migdia. Tal com han donat a conèixer des del departament de Territori de la Generalitat, els talls es produïran entre les dues i les tres. Durant aquesta hora es faran voladures de prova per analitzar les vibracions que es produeixin en el terreny i determinar com seran les voladures que s’hauran d’efectuar per executar la infraestructura. Recordem que l’obra abasta un tram de prop de 3 quilòmetres,  entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent de Montant del Tost. Els treballs, que tenen un pressupost de 35,4 MEUR, consistiran en l’eixamplament de la carretera  i la construcció d’un nou túnel, que permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. El túnel tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres.

El Pirineu avui