La 8a Setmana de la diversitat cultural d'Andorra la Vella, que té lloc fins 12 de maig, inclou una desena de propostes i compta amb la participació de 22 entitats culturals. L'activitat s'emmarca en la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig), instaurat per la Unesco. Les activitats s'han iniciat amb l'exposició fotogràfica, al vestíbul de la Llacuna, de l'Associació d'amics solidaris amb el poble sahrauí 'Sàhara, última colònia' amb imatges de Mireia Medeiros, membre de l'entitat que ha visitat els campaments de refugiats de Tindouf. També a la Llacuna hi haurà divendres (19 hores) la taula rodona 'Què pot fer Andorra pels refugiats?', organitzada per la Societat Andorrana de Ciències (SAC) i que comptarà amb la presència de polítics i de persones vinculades a diferents ONG que treballen en el camp de la cooperació internacional
L'exposició sobre la situació del poble sahrauí als camps de refugiats de Tindouf es pot veure al vestíbul de La Llacuna. A Tindouf hi ha la majoria dels camps de refugiats sahrauís on, a més dels 165.000 refugiats –segons estimacions de les autoritats algerianes que el Front Polisario, hi havia també uns 500 soldats marroquins com a presoners de guerra, alguns des de feia més de 20 anys, i que el 2005 van ser alliberats incondicionalment com un gest de bona voluntat per part del Polisario.
La mostra fotogràfica és un testimoni de com actualment, malviuen els refugiats en els campaments abans esmentats a Tindouf, situats en territori d'Algèria, en unes condicions molt dures, mentre el seu territori originari ha estat ocupat i colonitzat pel Marroc.

El Pirineu avui