L’Hospital de la Seu d’Urgell deixarà de cobrar 5 euros per utilitzar les butaques reclinables destinades als acompanyants dels pacients. Aquests aparells de pagament es van col·locar l’any 2011, en substiució de les antigues butaques gratuïtes, i van generar certa polèmica. Si no es reclinen, es poden utilitzar sense cost, però si a la nit l’acompanyant es vol estirar ha de pagar 5 euros. Tal com ha explicat el gerent de l’Hospital, Francesc Guerra, aquest mateix any es començarà la substitució dels aparells per unes noves butaques que no seran de pagament. En total, s’han de cobrir les 26 habitacions que hi ha en servei, de manera que la inversió ascendirà als 30.000 euros. Si hi ha disponibilitat pressupostària es farà tota de cop, però sinó s’anirà fent de mica en mica, de manera que l’operació es podria completar en més d’un any.

El Pirineu avui