Aquest dimarts s´ha signat el protocol amb la comunitat de Sant Egidi, el corredor humanitari que farà la tria dels perfils als camps i en permetrà l´arribada.
Pas endavant per a l´arribada de refugiats sirians. Aquest dimarts el Govern ha signat el protocol amb la comunitat de Sant Egidi, el corredor humanitàri que, amb dos tècnics de l´executiu, escollirà les vint persones que Andorra vol acollir bans d´acabar l´any.

Es tracta de refugiats que actualment viuen al Líban fugint de la guerra a Síria.

Famílies amb nens, monoparentals o de col·lectius vulnerables, com discapacitats o dones que han patit violència. Aquests són els perfils que es cercaran. Entre els requisits, es demanarà que tinguin algun passaport vigent o document expedit per una organització internacional i que com a mínim un dels membres de la família parli anglès, francès o castellà.

Un cop arribin, el Govern els garantirà l´accés a l´allotjament, l´educació i els serveis socials i sociosanitaris. També se´ls facilitarà l´accés al treball en cas que tinguin les condicions per fer-ho i tindran al seu costat un representant personal, que les acompanyarà i els donarà suport en la tasca d´integració.

Un cop passat el període d´acollida temporal, de dos anys, si la persona té feina, podrà seguir al país amb un permís ordinari de residència i treball.

Parlen al vídeo: Xavier Espot, ministre d´Afers Socials, Justícia i Interior - Cesare Giacomo Zucconi, secretari general del corredor de Sant Egidi

El Pirineu avui