Xavier Albalat, gerent de la Fundació Hospital de Puigcerdà, ha mort aquest dilluns al vespre de manera sobtada als 60 anys. En un comunicat difós a través de les xarxes socials, el president de la Fundació i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha lamentat profundament la pèrdua d'Albalat i ha recordat la feina que ha fet al capdavant de la institució, lloc que recordem, ocupava des del gener de 2016. Des del mes de març d’aquest mateix any també era el president del Clúster d’Empresaris transfronterer de Cerdanya.

Una de les seves principals preocupacions era rebaixar l'endeutament de l'entitat sanitària, modernitzar les instal·lacions de l'hospital de la Plaça de Santa Maria i dotar-les de nous serveis. Per aquest encàrrec va ser contractat per la Fundació Hospital de Puigcerdà a través del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que és qui gestiona la Fundació des de fa més de 10 anys.

Amb anterioritat també havia treballat entre altres càrrecs com a Director de Gestió de Pacients a l’Hospital General de Catalunya i Clínica del Vallès o com a Director Gerent de l’Hospital Sociosanitari Caixa Catalunya de la Vall d'Hebron.

Albalat compaginava actualment la feina de gerent de la Fundació puigcerdanenca fent tasques en consultoria internacional a l'hospital Mario Catarino Rivas Hondures, un projecte que considerava personal i solidari.

El Pirineu avui