Per tal que la vila sigui un espai més ben adaptat a tots els visitants, l'ajuntament de Puigcerdà i el Patronat municipal de Turisme adaptaran enguany una part del material turístic a les persones amb algun tipus de necessitat especial, és a dir, amb discapacitat visual o auditiva. Per aquells visitants amb problemes visuals, l'oficina de turisme de la plaça Santa Maria disposarà d'audioguies que explicaran els espais més emblemàtics de la vila. A més, s'adaptarà la senyalització turística de la ruta 'Petjades Culturals' en el sistema braille. Per aquelles persones amb algun tipus de discapacitat auditiva, s'està preparant una aplicació que es podrà descarregar gratuïtament i on hi hauran diferents vídeos explicatius.

Pel que fa a aquelles persones amb problemes de mobilitat, l'ajuntament adaptarà enguany alguns dels espais més concorregut, com ara l'estany i el parc Schierbeck.

El projecte s'emmarca dins els plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat, dels quals la capital ceretana va rebre una subvenció de 400.000 euros. El gruix d'aquest ajut s'ha destinat a reformar la plaça Barcelona però una petita part, concretament 15.000 euros, servirà per adaptar el material turístic del municipi.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui