L’aplicació del programa Pirinnowa’tt durant l’any 2017 a l’Alt Urgell ha permès un considerable estalvi en la factura de la llum i l’aigua, tant a ajuntaments i administracions públiques com a empreses. Així ho han donat a conèixer des del Consell Comarcal, que recentment ha fet balanç de l’aplicació d’aquest programa. Recordem que al llarg de l’any passat, quatre ajuntaments i el mateix Consell es van adherir per primer cop a aquest programa d’assessorament i assistència tècnica en gestió hídrica i energètica, un servei que es va continuar prestant als cinc ajuntaments que ja l’havien iniciat el 2016. Pel que fa a les empreses, van ser un total de cinc les que van sol·licitar l’assessorament de gestió hídrica i energètica.

A més, Pirinnowa’tt va organitzar diverses accions adreçades a la millora de l’eficiència hídrica i energètica. Així, es va fer un seminari de gestió integral del cicle de l’aigua del sector municipal, una jornada sobre la telegestió com a innovació en estalvi i eficiència energètica i un estudi de l’estat de la gestió del cicle de l’aigua i anàlisi del seu potencial per a la creació de valor, entre altres. També es va organitzar la Setmana de l’Energia a l’Alt Urgell.

Actualment el projecte es continua desplegant amb dues línies de treball per a aquest any 2018: la d’innovació en l’ocupació i la d’innovació en el teixit productiu.

Parlen al vídeo: CRISTINA BARBENS, VICEPRESIDENTA CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui