Andoflora està de celebració. 25 edicions converteixen aquesta fira de la flor i la planta en un referent. Durant tres dies, els visitants podran gaudir de la vintena d´expositors, a banda d´activitats adreçades a tots els públics, com concerts, tallers, degustacions, teatre, dansa i castells. "Un cartell d'activitats al voltant de les experiències sensorials", explica la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo.

La gran aportació a les noces de plata d´Andoflora és la creació d´un perfum exclusiu, que pretén transportar als diferents elements que identifiquen la fira: la primavera, les olors, les flors... La fragància es podrà adquirir per 5 euros a l´Oficina de Turisme massanenca. El seu creador, Sergi González, avança que "és un perfum jove, floral i enigmàtic".

Un dels punts forts de la inauguració divendres al migdia d´Andoflora serà la cantada per primera vegada de la sardana "Comapedrosa", composta per Jaume Casadevall amb lletra de la seva filla Trini i que serà interpretada per la coral de les Orenetes i la coral Sant Antoni. "El fet que sigui de la Massana, es canti a la Massana i sigui pel 25è aniversari d'Andoflora m'omple de satisfacció", ha dit Casadevall.

Entre les nombroses activitats de la fira repeteixen el concurs d´instal·lacions urbanes florals, en què per primiera vegada el guanyador rebrà un premi de 1.500 euros, i els escolars de la parròquia faran un mosaic amb fruites i verdures.

Parlen al vídeo: JAEL POZO, CONSELLERA CULTURA - SERGI GONZÁLEZ, CREADOR PERFUM - TRINI CASADEVALL, ORGANITZACIÓ ANDOFLORA

El Pirineu avui