Els obligats tributaris podran fer la seva declaració de renda a través de les oficines que l’Agència Tributària de Catalunya té arreu del territori. A l’Alt Pirineu i Aran n’hi ha tres, a Vielha, Tremp i a la Seu d’Urgell, i justament aquest dilluns el secretari d’Hisenda, Albert Castellanos, l’ha visitada acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde, Jesús Fierro. Serà el primer cop que la declaració de renda es podrà fer a les oficines de l’ATC. El termini de sol·licitud per ser-hi atès presencialment entre el 10 de maig i el 2 de juliol es pot reservar a partir del proper 8 de maig. En el cas de la Seu, l’oficina de l’Agència Tributària Espanyola està just al costat de la catalana, però en altres localitats l’única que hi té presència és la catalana, i això ha de permetre apropar el servei a la ciutadania.

Aprofitant la seva visita a l’oficina de al Seu, Castellanos ha aprofitat per fer balanç dels primers set mesos de funcionament.

La majoria d’expedients que s’han tramitat al llarg d’aquests mesos han estat transmissions patrimonials, actes jurídics documentats, embargaments i successions i donacions, principalment.

Parlen al vídeo: ALBERT CASTELLANOS, SECRETARI D’HISENDA

El Pirineu avui