El 2017 ha estat un bon any per al sector immobiliari a l’Alt Pirineu i Aran, i especialment a Cerdanya. Així, la compravenda d’habitatge nou ha crescut prop d’un 10% i les transaccions s’habitatge usat s’han incrementat un 5%. A més, la producció d’habitatges iniciats ha crescut un 112,5% a tot l’àmbit pirinenc. Concretament, l’any 2017 se n’han començat 103. En tots els casos, la comarca capdavantera és Cerdanya, tal com s’ha donat a conèixer en la jornada que han organitzat aquest dilluns a Puigcerdà CaixaBank i l’Associació de Promotors de Catalunya.

En aquest sentit, des de Caixabank han destacat la importància de recolzar aquest creixement del sector amb el finançament dels projectes viables que se’ls presentin.

El 2017 ha estat el primer any en molt de temps en què han crescut tots aquests indicadors. A la jornada també s’ha donat a conèixer que el preu mitjà dels habitatges d’obra nova a l’Alt Pirineu i Aran se situa en 205.112 euros, i el metre quadrat en 1.466 euros.

Parlen al vídeo: MARC TORRENT, DIR. GRAL. ASSOC. PROMOTORS CATALUNYA - VÍCTOR MARTÍNEZ, DIR.CENTRE NEGOCI IMMOBILIARI CAIXABANK CATALUNYA

El Pirineu avui