L'ajuntament de Llívia i els tècnics de Sorea estudien aquests dies la millor opció per tornar a col·locar la canonada principal d'aigua de la població, després que el passat dissabte caigués un dels ponts que la sosté i deixés sense subministrament als veïns durant hores. Per restablir el servei el més ràpid possible, es va col·locar una canonada provisional en la superfície i ara cal determinar quin serà el proper pas.

De fet les primeres reunions amb totes les parts es van fer el passat dilluns i possiblement el proper dimarts es fixarà l'opció escollida per restaurar els desperfectes de l'incident.
Des del consistori han explicat que desconeixen el motiu de l'esfondrament però han indicat que possiblement es deu al desgast del pont o a la caiguda d'un arbre.

La canonada ensorrada forma part del circuit d'abastament que pren l'aigua del riu Err i l'envia al dipòsit a Gorguja, des d'on parteix cap al poble. L'afectació ha malmès aquest tram final, de manera que el dipòsit municipal quedava desconnectat de la xarxa.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui