Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà per protestar contra la sentència dels cinc membres de la Manada que es va conèixer fa només uns dies. Veïns i veïnes han acudit a la convocatòria que l'Associació de Dones de Cerdanya ha fet a través de les xarxes socials, per mostrar la seva indignació davant d'una sentència que considera injusta, ja que els integrants del grup han estat condemnats per abús sexual i no per violació.

Durant la concentració, la presidenta de l'entitat, Nati Balada, ha llegit un manifest on expressen el seu rebuig davant d'aquests fets. També han exigit una modificació del Codi Penal per a l'abolició del supòsit d'abús sexual ja que, segons creuen, posa en perill les dones. A més, han expressat la seva voluntat de donar suport a totes les mobilitzacions dels moviments feministes en contra d'aquesta sentència judicial. I és que la sentència ha indignat a bona part de la societat. Per això tan bon punt es va conèixer la condemna, es van convocar diverses concentracions a molts punts de Catalunya i l'estat espanyol.

Recordem que els fets van tenir lloc fa dos anys a Pamplona durant els les festes del San Fermín.

El Pirineu avui