L'ajuntament de Llívia i l'empresa instal·ladora han presentat aquest dijous el nou sistema de videovigilància i seguretat del municipi. Davant la impossibilitat de costejar policia local pròpia, l'equip de govern ha decidit col·locar tres càmeres als principals accessos a la població que, en cas d'incidència o robatori, permetran identificar el vehicle.

Les càmeres s'han instal·lat una a la cruïlla amb Estavar, una altra a la cruïlla dels camins de la Font del Ferro i de Cereja i la darrera a la N-154 just a l'entrada de Llívia des de Puigcerdà. Amb aquesta última s'ha col·locat també el velocímetre que ja hi havia a l'altra banda de la carretera i que informa als conductors de la seva velocitat. Des de l'ajuntament han explicat que aquest aparell té un efecte dissuasiu i que en cap cas servirà per multar als conductors. També han avançat que properament hi haurà una quarta càmera.

L'equip de govern no descarta signar un conveni amb els Mossos d'Esquadra perquè puguin tenir el control de les càmeres en un futur, tal com farà aviat l'ajuntament de Bellver, població on recordem s'hi han instal·lat recentment 21 càmeres de seguretat.

El nou sistema de videovigilància ha tingut un cost d'uns 25.000 euros, finançats pel propi ajuntament.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui