La cinquena edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica canvia de dates i se celebrarà el dissabte, 12 de maig, a la zona del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. Els organitzadors, FEDA i l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) han decidit avançar-la a la primavera perquè el temps és millor, perquè tot just ara arrenca el Pla Engega i perquè també comença la temporada de sortir amb bicicleta.
El director general de FEDA, Albert Moles, ha remarcat que el projecte de la mobilitat elèctrica va més enllà de l'electricitat i que es tracta d'un canvi en la manera de moure's de les persones, motivat per la disponibilitat d'aparcament privat i la voluntat de reduir el nivell de soroll i contaminar menys

L'objectiu és que els ciutadans del país coneguin les oportunitats que ofereix la mobilitat elèctrica. Hi trobaran des de vehicles, bicicletes i motos, fins a patinets i 'segways'.

A banda de doblar el nombre d'unitats exposades, fins a una vintena, la novetat més destacada de la jornada d'enguany serà un petit itinerari anomenat 'electroclipol', a través d'un acord amb l'empresa Bus Net, per recuperar l'essència del transport públic col•lectiu, petit i elèctric, que podria ser molt útil a les parròquies d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, ha comentat el secretari general de l'ACA, Antoni Sasplugas.

Parlen al vídeo: ALBERT MOLES, DIRECTOR FEDA - TOTI SASPLUGAS, SECRETARI ACA

El Pirineu avui