Una conferència sobre les Festes Calassàncies de 1911 a la Seu d’Urgell, a càrrec de Pau Chica, ha donat el tret de sortida aquest dimecres al vespre a una nova edició del cicle Parlem d’Història. La sala d’actes de l’Espai Ermengol s’ha omplert en aquesta primera activitat del cicle. L’objectiu dels organitzadors, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, amb el suport de l’ajuntament de la Seu, és divulgar d’una forma amena el patrimoni històric de la comarca.

Pel que fa a la conferència d’aquest dimecres, l’objectiu de Chica ha estat difondre la importància que van tenir aquestes festes en honor a Sant Josep de Calassanç, organitzades pel bisbe Benlloch. Van ser tot un esdeveniment per a la ciutat l’any 1911 però fins ara havien quedat força en l’oblit.

Aquesta nova edició del Parlem d’Història comptarà amb 4 xerrades, dues activitats infantils familiars i una visita guiada, i acabarà el 3 de juny.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT IECAU - PAU CHICA, HISTORIADOR

El Pirineu avui