La Fundació Hospital de Puigcerdà i l'ajuntament de Bellver de Cerdanya iniciaran aquesta setmana les obres de millora i manteniment del Centre d'Atenció Primària (CAP), situat a la Torre Sant Josep, a l'avinguda Pere Sicart, a tocar de la plaça Sant Roc. Des del consistori han explicat que fa anys que no s'actua en aquestes instal·lacions i que, per tant, necessiten una intervenció força urgent, sobretot pels problemes d'humitats que té l'edifici. A més, també s'ampliaran alguns espais per tal de donar un millor servei als usuaris.

Es preveu que els treballs comencin aquest dijous. Durant el temps que durin les obres, els serveis mèdics del CAP es traslladaran al Centre d'Interpretació del Parc Natural del Cadí Moixeró, a Talló. De fet, aquest dimarts i dimecres a la torre Sant Josep només s'han atès els casos d'urgència i s'ha aprofitat per fer el trasllat al centre d'interpretació.
El CAP de Bellver és un Centre del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), gestionat la Fundació Hospital de Puigcerdà. Les instal·lacions són utilitzades diàriament pels veïns del municipi.

Des de l'ajuntament de Bellver han explicat que les obres tindran un cost aproximat d'entre 10 i 12.000 euros, finançats conjuntament per l'ens local i la fundació Hospital de Puigcerdà. Concretament, la Fundació assumirà el cost dels treballs a l'interior de l'edifici i el consistori dels de l'exterior.
Es preveu que les obres finalitzin a mitjans del mes de juny.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA

El Pirineu avui