Com cada primer de maig, els veïns de la parròquia d'Encamp es van apropar fins a l'església de Sant Jaume dels Cortals, ubicada al Bosc de les Llaus, per celebrar una de les diades litúrgiques més tradicionals per als encampadans.

A les dotze del migdia va tenir lloc la missa oficiada pel mossèn d'Encamp, Antoni Elvira, que ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de persones.
Un cop acabada la litúrgia, els assistents van compartir el tradicional aperitiu a la sortida de l'església, envoltats d'un paisatge emblanquinat per la neu caiguda la nit anterior i amb temperatures força baixes.
Malgrat això, l'afluència de gent ha estat més nombrosa respecte anys anteriors.

L'Església de Sant Jaume, inaugurada el 1999, està ubicada dins el bosc, i està integrada perfectament dins del paisatge.

El Pirineu avui