Els Consells Comarcals de Cerdanya i l’Alt Urgell han signat aquest dimecres un conveni amb la Generalitat per tal d’impulsar un nou Servei d’Atenció Integral per defensar els drets de les persones LGTBI. Es tracta d’una prestació adreçada a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. A l’Alt Urgell, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha destacat els tres nodes que ha de tenir aquest servei: la sensibilització de tota la societat sobre les injustícies que pateixen les persones d’aquest col·lectiu, el seu acompanyament, i en el pitjor dels casos establir canals d’atenció i suport.

A tot Catalunya ja són 30 les comarques que han implantat aquest servei intergral, i a l’Alt Pirineu n’hi ha tres. La primera en fer-ho va ser l’Alta Ribagorça, i aquest dimecres s’hi han afegit Cerdanya i l’Alt Urgell.

A Puigcerdà, la signtaura ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner. Des de l’administració han destacat que un altre objectiu de l’obertura d’aquest nou servei és descentralitzar-lo de les àrees més poblades i apropar-lo a qualsevol punt on es generi la necessitat. Qualsevol persona o col·lectiu que vulgui fer ús del servei es pot dirigir a l’Àrea de Serveis Socials i d’atenció a les persones del Consell Comarcal de Cerdanya. A l’Alt Urgell, mentrestant, la responsable de gestionar aquest servei serà la tècnica comarcal d’Igualtat, Sílvia Trigueros.

Parlen al vídeo: MIREIA MATA, DIRECTORA GENERAL IGUALTAT - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui