La 22a Fira Ramadera de Primavera de Puigcerdà ha aplegat aquest dissabte al recinte firal del polígon industrial una trentena de ramaders i uns 200 caps de bestiar, una xifra inferior a la de l'any passat, quan es van comptabilitzar uns 50 animals més. Es va decidir celebrar una fira en aquesta època perquè els ramaders poguessin vendre el bestiar que no s’havia venut a la tardor. De fet i tal com ja van detectar al novembre, els preus s'han incrementat, fet que els ramaders de la vall veuen amb bons ulls. Un pollí pot arribar a costar actualment entre 700 i 750 euros.

Segons creu l’Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya, l’increment de la demanda és podria deure a la manca d’exemplars en alguns punts de l’estat espanyol i d’Europa i el possible creixement del consum de carn d’equí a llocs com Japó.

Fa tres anys, es va decidir organitzar un concurs de sobranys i sobranyes, per incentivar la participació dels ramaders a la fira i animar als veïns i visitants a apropar-se al recinte firal. Aquest concurs es suma al de raça bruna dels Pirineus, que ha celebrat l'onzena edició.

Des de l'associació de Criadors han recordat que, a banda del concurs i de la possible venda d'alguns exemplars, la fira de primavera és sobretot una trobada dels ramaders de la vall. Per això, la jornada comença amb un bon esmorzar.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA

El Pirineu avui