L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat un total de 49.605 en ajuts per a la rehabilitació i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges de la ciutat. Concretament, el Consistori urgellenc ha atorgat per aquest concepte un total de 22 subvencions. Des de l’equip de gover s’han mostrat satisfets de la resposta dels propietaris. També han afegit que totes aquestes inversions amb subvenció contribuiran decisivament a donar una imatge més atractiva del centre històric, que és el puntal comercial i turístic del municipi. Tal com preveuen les bases d’aquesta convocatòria de subvencions, els ajuts atorgats cobreixen un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció és de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una. Val a dir que la convocatòria d’aquestes subvencions comptava amb una partida pressupostària de 50.000 euros, la qual amb l’atorgament d’aquest ajuts ha quedat ja quasi exhaurida. Recordem que aquesta és ja la segona edició d’aquests ajuts. En la primera, es van atorgar un total de 35.158 entre les 17 subvencions aprovades.

El Pirineu avui