Alumnes de l'escola Vedruna de Puigcerdà i els seus avis han omplert aquest divendres el Casino Ceretà amb motiu de la 2a Trobada intergeneracional. L'acte ha posat punt i final a la iniciativa que des de fa dos mesos porten a terme a les aules i que consisteix en que els avis visiten els néts i els seus companys per explicar-los com era abans l'escola, els jocs, els costums o les maneres de comunicar-se. Des de la direcció del centre valoren molt positivament la iniciativa i destaquen el paper important que molts avis tenen en la societat actual.

Durant l'acte s'han projectat imatges de les diferents trobades entre avis i alumnes, des de p3 fins a 4t ESO, i un vídeo on els estudiants intentaven esbrinar perquè servia un molinet de cafè, una batedora manual o un toca-dics, objectes que la majoria desconeixia la seva utilitat. Després, alguns dels protagonistes han explicat la seva experiència. Grans i petits han rebut amb entusiasme la iniciativa i, tant ells com el professorat, coincideixen en mantenir-la en els propers cursos. Això sí, la trobada intergeneracional es farà cada dos anys.

L'acte d'aquest divendres s'engloba dins les activitats culturals que el centre, com també han fet altres escoles de la comarca, ha organitzat al llarg d'aquesta setmana, aprofitant que dilluns va ser Sant Jordi. En el cas de l'escola Vedruna, els alumnes han participat en diferents xerrades, sortides i en una jornada dedicada a l'aprenentatge de l'anglès.

Parlen al vídeo: ANNA CAMPS, DIRECTORA ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ

El Pirineu avui