Càritas d’Urgell i l’empresa d’inserció laboral Nougrapats han presentat aquest divendres les noves instal·lacions de recollida i tria de roba, ubicades en una nau del polígon industrial de la Seu d’Urgell. Gràcies a aquest nou local, es podrà centralitzar la gestió de la xarxa de 80 contenidors repartits per més de 40 poblacions del territori del Bisbat d’Urgell. Una xarxa que ha anat creixent els darrers anys i que actualment recull unes 300 tones anuals de roba, un volum inassumible a les instal·lacions que Càritas tenia fins ara a l’avinguda Guillem Graell de la Seu.

D’aquesta manera, la roba reutilitzable que no pot absorbir el territori del Bisbat d’Urgell acaba afavorint l’empresa d’inserció Roba Amiga, que treballa en un àmbit més ampli a l’Àrea Metropolitana. D’altra banda, aquest divendres també s’ha aprofitat per presentar el proejecte Moda-re, que cohesiona i engloba el projecte tèxtil de Càritas a nivell de tot l’Estat espanyol.

L’acte de presentació d’aquests projectes ha comptat amb la presència de diverses autoritats, entre elles l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i l’arquebisbe d’Urgell i president de Càritas d’Urgell, monsenyor Joan-Enric Vives, que ha beneït les instal·lacions i ha destacat la important tasca que permetran realitz

Parlen al vídeo: JOSEP CASANOVAS, DIRECTOR DE CÀRITAS D’URGELL

El Pirineu avui