La CASS va registrar el 2017 3.700 accidents de treball, que van provocar 1.800 baixes, amb una durada mitjana de 50 dies, i una defunció. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que els accidents han augmentat per l'increment de l'activitat econòmica sobretot en la construcció. Creu que la legislació és suficient. Considera que "no estem parlant d'un índex de sinistralitat massa elevat", ja que "està en els estàndards dels països del nostre entorn". Tot i així, "la nostra obligació és fer tot el possible per posar els mitjans, anar-los reduint i eliminar-los completament", diu Espot.

L'aposta per la seguretat ha d'estar present a les empreses privades i a les públiques. El comú d'Andorra la Vella, que ha impulsat el desenvolupament d'aquesta jornada, hi destina 150.000 euros anuals. La cònsol major, Conxita Marsol, explica que "en dos o tres anys hem reduït a la meitat el número d'accidents, passant de 70 a 35". Amb tot, creu que "s'han d'anar millorant les pràctiques i mentalitzant-nos" i remarca "el gran avenç dels últims 10 anys".

Des de la CEA s'ha demanat la creació d'un institut de salut en el treball, la regulació de les empreses i els departaments que s'hi dediquen i la formació continuada. La PIME aposta per contractar treballadors qualificats per incrementar la seguretat.

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, MINISTRE D’INTERIOR

El Pirineu avui